Svensk Kolgrill presenterar:
Grill Robust

Grill Robust

Grill Robust är vår egen grill, garanterad att ge dig en oförglömlig grillupplevelse!
Läs mer

Tips och trix

 

Tips och trixHär är några av våra bästa tips för att förgylla din grillning. Fyll gärna på med dina favoriter nedan!

  • Grilla alltid mer än du planerar att äta, grillad mat klarar sig ofta anmärkningsbart bra i kylskåpet och du undviker samtidigt ett snörpligt allt för tidigt slut på din grillkväll!
  • Testa att grilla spännande grönsaker, det mesta går att grilla och ofta blir det riktigt bra! Har du t.ex. testat att grilla zucchini, squash, gul och röd lök? Pensla gärna grönsakerna lätt med olivolja innan grillning så får de en fin yta.
  • En av de största utmaningarna vid grillning är att se till att grillen varken är för varm eller för kall när du lägger på köttet. En för varm grill gör att köttet blir övergrillat på ytan men orört innuti, har kolen svalnat för mycket blir det istället svårt att få till en fin yta.
  • Rengör gallret på din grill innan du lägger på maten, mat har en förmåga att fastna i smutsiga galler. Har du ingen ordentlig borste för att göra detta kan du skrynkla till en bit folie och skrapa bort gamla rester med denna.
  • Var noga med att din grill står på ett stadigt underlag och lämna den inte utan uppsikt, det är lätt hänt att glöd slipper iväg ur grillen. Ha gärna en skål eller hink med vatten tillhands för att släcka eventuella glödande bitar som smitit iväg.
  • Försök hitta en vindstilla plats för ditt grillande. Se även till att ha lite svängrum kring grillen, gärna med plats för ett avlastningsbord.
Dela med dig av dina bästa grilltips!