Om Svensk Kolgrill

Skärgården på sommaren

Sommarblommor

Svensk Kolgrill är ett ungt företag, vi slog upp portarna för vår första webbutik i början av sommaren 2007. Sedan dess har det gått med en rasande fart!

Bakgrund

Egentligen började det hela ännu tidigare än så. Sommaren 2003 var den första sommaren då vi kunde grilla på ett exemplar av Grill Robust. Känslan av att stå vid vattnet i eftermiddagssolen och grilla var oslagbar.

Vi insåg ganska snart att Grill Robust inte bara var en vanlig grill, förbipasserande kunde stanna till och hänfört undra var vi hade fått tag i en sådan grill. Sedan den sommaren har vi förfinat detaljerna på grillen, för att 2007 kunna lansera den till andra grillentusiaster i Sverige.

Efter våra inledande framgångar med Grill Robust insåg vi att det Svenska folket kanske var trötta på skrangliga klotgrillar och verkligen uppskattade en gedigen kvalitetsgrill. Vi beslutade oss därför för att satsa ordentligt på detta med grillar.

Om företaget

Vi som grundade Svensk Kolgrill heter Jonas Olsson och Niklas Olsson. Vi är två bröder från Stockholm med ett gemensamt starkt intresse för grillning.

Svensk Kolgrill har sitt kontor i Stockholm. Företaget innehar f-skattebevis.